Tongkat Ali (Eurycoma longifolia): a pau E mau hea hana e ike

  • He aha ia mea
  • ia e pōmaikaʻi ai
  • ʻAoʻao 'ole & laʻau heluna
  • hoike
  • lalo laina

Inā e kuai i kekahi mea ma ka loulou ma kēiaʻaoʻao, mākou e loaʻa he uuku Komisina. Pehea keia hana.

Tongkat Ali mea he lāʻau lapaʻau laau i i Ua i kekahi hapa o nā loina Hikina Hema hawaiian lapaau no kenekulia.

He hana pinepine hoʻohana e hana i kekahiʻano o ka maʻi puʻuwai, a me na mai kuni, erectile dysfunction, a me ka mea koʻohune nā mea palahēhē.

Haʻawina paipai i tongkat ali i hoʻonui kane fertility, höʻike aku stress, a me ka hoʻoikaika kino haku mele 'ana, akā, noiʻi i loko o kēia mau mea ua kaupalena' (1Trusted Source, 2Trusted Source, 3Trusted Source).

He 'atikala Nāʻana tongkat ali, a me kona pono pū nō ia, hikiʻaoʻao waiwai, a me ka laʻau heluna.

Tongkat ali

He aha ka tongkat ali?
Loaʻaʻia ola kino maika
E höʻike aku stress
E hoʻoikaika kino haku mele 'ana
Hikiʻaoʻao waiwai a me ka laʻau heluna
He aha ka tongkat ali?

Tongkat Ali, a longjack, mea he lāʻau lapaʻau kumukanawai e hele mai, mai na kumu mai o ka lāʻau laau uuku laau Eurycoma longifolia, i mea maoli i ka Hikina Hema Asia.

Ua hoʻohana 'ia i loko o nā loina lapaau ma Malaysia, Indonesia, Vietnam, a me nā hawaiian'āina, e hana malaria, nā mea palahēhē, na mai kuni, na kane infertility, a me ka erectile dysfunction (4Trusted Source).

Ke ola kino maika o tongkat ali paha kumu, mai kekahi mau hui i loaʻa i loko o ka mea kanu.

Ua hōʻike hewa, tongkat? Ali kekahi mau flavonoids, alkaloids, a me nā hui e hana e like antioxidants. Antioxidants nā hui e kaua ke kelepona hele poino, kena ae la ia e nā lātoma kapaia noa radicals. Ka mea, e pono ai i kou kino i loko o nā 'ano like nō hoʻi (3Trusted Source, 5, 6Trusted Source, 7Trusted Source).

Tongkat Ali ua nō kāu hoopauia ma ka huaale i pihaʻi me ka extract o ka uliuli a me hapa o ka lāʻau lapaʻau kea (3Trusted Source).

Hōʻuluʻulu manaʻo Tongkat Ali mea he lāʻau lapaʻau lapaau loko mai o ka Hikina Hema hawaiian Eurycoma longifoliashrub. Inā loaʻa kekahi mau palena papaha pono i huiʻia, a ua hoʻohana 'ia no ka hana i kekahiʻano o ka maʻi puʻuwai, a me kane infertility a me nā mea palahēhē.

Loaʻaʻia ola kino maika

Ka hapa nui o ka oleloia ola pomaikai o ka tongkat ali ka mea,ʻaʻole pono ka noiʻi 'ana, akā, haʻawina kekahi paipai i mea e kōkuaʻia mai ana kane infertility,? Ienoai naʻau i loko, a māhuahua Muscle nuipa a.

I mahuahua ai testosterone pae a me ka hoʻoikaika kane fertility

Tongkat Ali ka Loaʻaʻia e mahuahua testosterone i loko o nā kānaka me ka haʻahaʻa pae o keia, iniiaiie ke keka hōmona mea pono i ike a me ka pono hoʻopaʻa pepa paʻi kiʻi.

Low testosterone hiki ho i poe oo hoi, chemotherapy, pāhawewe kūlana kanaka, kekahi lapaʻauʻia, eha a maʻiʻaʻai o na hoʻi, a me kekahi mau maʻi, e like me maʻi alcoholism a obstructive hiamoe apnea (8Trusted Source).

Waiwai o ka lawa ponoʻole testosterone pae nā haʻahaʻa libido, erectile dysfunction, a ma kekahi mau hihia, infertility. No ka mea i hoʻonui i huiʻia ma ka tongkat ali haʻahaʻa testosterone, ka mea hiki ke hana i kēia mau nīnūnē (8Trusted Source, 9Trusted Source, 10Trusted Source).

A 1-mahina study i 76 mua na kanaka me ka haahaa testosterone loaʻa i lawe 200 mg o tongkat ali extract no ka lā me ka nui loa, a mahuahua nui pae o keia hōmona i ka maʻamau Hawaiʻi ma luna o 90% o ka i komo (10Trusted Source).

He aha hou, haʻawina i loko o nā holoholona a me nā kānaka hōʻike i ka lalau tongkat Ali stimulates moe arousal a e hoʻoikaika erectile dysfunction i loko o nā kānaka (11Trusted Source, 12Trusted Source, 13Trusted Source, 14Trusted Source).

Eia hoi, tongkat ke ali i hoʻoikaika sperm motility a me ka lehulehu, boosting kane fertility (1Trusted Source, 14Trusted Source, 15Trusted Source, 16Trusted Source, 17Trusted Source).

One like i loko o 75 kane hui o ka'ēpoda, a me infertility loaʻa i lawe 200 mg o tongkat ali extract no ka lā me ka nui loa hou sperm lehulehu a me ka motility ma hope o 3 mahina. Ka iapaau ana kōkua ma 14% o ka'ēpoda, i hapai (1Trusted Source).

Like, he 12-hebedoma like i loko o 108 kanaka makahiki 30-55 malama i lawe 300 mg o tongkat ali extract kela la i keia mahuahua sperm ka leo a me ka motility ma ka awelika o ka 18% a me ka 44%, niioaaonoaaiii (14Trusted Source).

E like me kēia mau haʻawina, tongkat ke ali kuleʻa Hawaii haʻahaʻa testosterone a me ka infertility i loko o kekahi kanaka, akā, oi nui noiʻi ua pono.

E höʻike aku stress

Tongkat Ali i lalo, stress hormones i loko o kou kino, ke emi uunu nui, a me ka hoʻoikaika 'ana i naʻau i loko.

A 1999 like hōʻike 'mua o ka hiki kūlana o keia laau i loko o ka hana maikaʻi i naʻau i loko helu, a ike ia tongkat ali extract ua like ia me ka hoʻomaopopo like Anati-ka iini ka lapaʻauʻia ma ka hoemi symptoms o ka iini i kaʻiole (18Trusted Source).

Similar 'ole i ua ike i kānaka, akā, noiʻi mea i kaupalena'.

A 1-malama like i loko o 63 mākua me ka lōpū stress loaʻa ia inā me 200 mg o ka tongkat ali extract no ka lā hoemi pae o ka stress hōmona cortisol i loko o kou tuha 'e 16%, like me ka poe i loaa i ka placebo (2Trusted Source).

I komo pū hōʻike me ka nui loa emi stress, ka huhu, a me ka hoʻopilikia ma hope o ka lawe tongkat ali (2Trusted Source).

ʻOiai kēia mau hualoaʻa mea i olelo mua iaʻi, oi haʻawina i loko o ka hopena i pono.

E hoʻoikaika kino haku mele 'ana

Tongkat Ali ua pinepine koi e hoʻonui kekahi kime pāʻani hana, a māhuahua Muscle nuipa a.

Keia mea no ka mea loaʻa i huiʻia kapa quassinoids, a me eurycomaoside, eurycolactone, a me ka eurycomanone, a e kōkua kou kino i ikehu hou ka maiau, ho'ēmi i luhi, a me ka hoʻoikaika 'ana i ke ahonui (3Trusted Source).

Ma nā hua'ōlelo, ke kumukanawai a ke hana e like me ka ergogenic kōkua, a mea he waiwai i hiki ka hōʻoi 'physical hana a me ka hoʻoikaika kino haku mele' ana (3Trusted Source, 19).

A liʻiliʻi, 5-pule like i loko o 14 mau kanaka e komo i loko o ka polokalamu ikaika aʻo loaʻa i ka poe i 100 mg o tongkat ali extract no ka lā ua hoano e me ka nui loa oi aku, piʻi pū i loko o wīwī kino nuipa a ma mua o ka poʻe e lawe i ka placebo (20).

Ka mea, i nalowale oi momona ma mua i komo i loko o ka placebo pūʻulu (20).

He aha hou, he 5-hebedoma like i loko o 25ʻeleu mua mākua ike akula 'o ia inā me 400 mg o ka tongkat ali extract kela la i keia me ka nui loa, a mahuahua nui muscular ikaika, like i ka placebo (21Trusted Source).

Eia naʻe, he uuku study ma cyclists ike ia ia e hoopau ana i ka mea inu me ka tongkat ali i hoʻokō 'i i ka hoʻoikaika' ana i nā 'ole ka ikaika hou ma mua o akaka ka wai (22Trusted Source).

Mau conflicting nā hualoaʻa paipai i tongkat ali i ho'āʻo kekahi ergogenic loa, ke kaumaha ma muli o ka mahele lāʻau a me ka lōʻihi o ka lapaʻau, akā, oi noiʻi ua pono.

Hōʻuluʻulu manaʻo Haʻawina hōʻike i tongkat ali i hoʻonui testosterone pae, a kōkua mai infertility i loko o nā kānaka, höʻike aku stress, a hiki hoonui Muscle nuipa a. Aka, oi nui noiʻi ua pono.

Hikiʻaoʻao waiwai a me ka laʻau heluna

Ke mau haʻawina ma ka hoʻohana 'ana o ka tongkat ali kānaka i ole hoike i kekahiʻaoʻao ona (1Trusted Source, 2Trusted Source, 21Trusted Source).

One like kaulana i lawe 300 mg o tongkat ali extract i kela la ua like palekana me ka lawe ana i ka placebo. (14Trusted Source).

Other haʻawina paipai i lawe mai ai i 1,2 nā huna o ka tongkat ali extract no ka lā, ua pakele no nā mākua, akā, i kēia dala i ole, ua hoʻohana ma ka noiʻi. Eia kekahi, i haʻawina ninaninau kona lōʻihi-kau hana, e ka mea unclear paha ke kumukanawai a ka palekana ma hou manawa (23Trusted Source, 24).

He aha ka oi, hoʻokahi study nana i ka Hereme maʻiʻo o 100 tongkat ali kumukanawai a mai Malaysia loaʻa ia 26% i pae o Hereme luna ma mua o ka paipai kali (25Trusted Source).

Ia e hoopau ana, he nui o Hereme hiki ka hopena i loko o Hereme kaʻapu kōheoheo, a ua wehewehe aku ma ka naʻau i loko loli, pilikia hoomanao ana, a me ka Hawaii akamai nīnūnē (26Trusted Source).

Eia kekahi, i ka hopena o ka tongkat ali keiki a hapai keiki, a breastfeeding na wahine i ole ua mau papa hana noiʻi. Nolaila, e kaʻikeʻole paha o ka laau mea palekana no kēia mau populations.

Hōʻuluʻulu manaʻo Tongkat Ali mea akaka ia e palekana i loko o nā māhele o 200-400 mg no ka lā no ka hapanui ola makua. Naʻe, ka mea, ke ike ole paha tongkat Ali mea pakele no ka hapai ole breastfeeding wahine. Kekahi kumukanawai a hiki no hoi i pihaʻi Hereme.


Post manawa: Sep-02-2019
WhatsApp Online eʻauʻau kai!